Bygningssnedker

Er du til kvalitet, teknik og teamwork?
Som bygningssnedker arbejder du med montering af præfabrikerede vinduer, døre, inventar, gulve og lofter mm. ude hos kunder. Du kan også arbejde på værksteder, hvor du anvender stationære maskiner. Du taler med kunder, planlægger arbejdsopgaver, og arbejder med kvalitetssikring.

Jobbet er meget udadvendt, og du kommer i kontakt med mange mennesker. Du kan arbejde i mindre eller større snedker– og tømrervirksomheder, eller virksomheder der fremstiller bygningsdele. Du kan også blive selvstændig med egen virksomhed.

Som bygningssnedker arbejder du både med nybyggeri, renovering og restaurering. Arbejdet kan foregå på værksteder, på fabrik, på byggepladser, i bygninger, og private hjem.
Tidligere udførte bygningssnedkere kun arbejde i træ, men i dag anvendes også andre materialer, som f.eks. kunststoffer og aluminium. Man arbejder normalt efter tegninger, som er udarbejdet af en arkitekt og en bygningskonstruktør.


På uddannelsen til bygningssnedker kan du efter to års uddannelse afslutte med specialerne 'bygningsmontør' eller 'træoperatør, døre og vinduer', som begge udgør 1. trin af bygningssnedkeruddannelsen.

Læs mere om uddannelsen til bygningssnedker her og læs interview med Roy og Kasper her.
bygningssnedker_drop