Maskinsnedker

Er du til computer og robotter?
Maskinsnedkeren er håndværkeren, der står bag mange af de produkter, vi omgiver os med i hverdagen. Møbler, køkkener, døre, vinduer, gulve, lofter og meget mere. Som maskinsnedker opstiller du stationære maskiner, og programmerer højteknologiske CNC maskiner og robotter. Du får kendskab til design og materialer, og du deltager i planlægning, styring og optimering af processen i en produktion.

Du kan få ansættelse i store og små møbelvirksomheder, døre- og vinduesvirksomheder, køkken- og inventarvirksomheder, savværker, snedker- og tømrerværksteder og plastindustrien. Du kan også blive selvstændig med egen virksomhed.


maskinsnedker2
maskinsnedker_sorthvid
På uddannelsen lærer du blandt andet at betjene de avancerede maskiner, der bruges til at bearbejde træ til f.eks. møbler, gulve, lofter, paneler, døre og inventar. Mange af maskinerne er efterhånden computerstyrede CNC-maskiner, som du lærer at programmere. Så ud over at have forstand på træ, skal maskinsnedkeren også have en god portion teknisk indsigt.

På uddannelsen til maskinsnedker kan du efter to års uddannelse afslutte med specialerne produktionsassistent møbel eller produktionsassistent , døre og vinduer', som begge udgør 1. trin af maskinsnedkeruddannelsen.

Læs mere om uddannelsen til maskinsnedker her.

Og læs interviewet med Alexander her.