Møbelsnedker

møbelsnedker

 
Vil du lave møbler i verdensklasse?
Dansk møbeldesign er kendt og værdsat verden over, og vores møbelsnedkere er uddannet til at producere møbler med højt håndværksmæssig finish.

Som møbelsnedker arbejder du med stationære maskiner og computerstyrede CNC-maskiner, der forarbejder emnerne ud fra din programmering. Du får kendskab til design og materialer, og du pudser, samler og overfladebehandler produkterne, og arbejder med kvalitetssikring. Du taler med kunder og planlægger arbejdsopgaver. Du lærer altså både det traditionelle håndværk såvel som produktion i større serier.

Du kan få ansættelse i små og store møbelproducerende virksomheder og inventarvirksomheder. Du kan også vælge at blive selvstændig med egen virksomhed.

Mindre virksomheder fremstiller i højere grad møbler efter individuelle mål og ønsker. Når emnerne er færdigforarbejdet pudser og samler man emnerne til færdige møbler. Møbelsnedkerne overfladebehandler produkterne og sætter beslag på, f.eks. hængsler, håndgreb og låse.

På uddannelsen til møbelsnedker kan du efter to års uddannelse afslutte med specialet 'træoperatør, møbel', som udgør 1. trin af møbelsnedkeruddannelsen.

Læs mere om uddannelsen til møbelsnedker her og læs interviewet med Sophie her.