Hvad er det bedste ved din uddannelse?

Som maskinsnedker er der stor fokus på teknologi, og det synes jeg er vildt spændende. I dag har vi computere som et vigtigt redskab, modsat gamle dage hvor alt blev drejet på en bænk, så det kræver, at man også finder det interessant at bruge IT. Uddannelsen er derfor en god veksling mellem respekten for det gamle håndværk og den nyeste teknologi.

Maskinsnedkeruddannelsen er rigtig spændende og fyldt med muligheder og udfordringer. Man veksler mellem skole og praktik, og når man er ude på lærepladsen, får man brugt og afprøvet en masse viden og ideer.

Hvorfor skal man blive maskinsnedker?

Som maskinsnedker har du rigtig mange muligheder for jobs. Du kan fx vælge at arbejde med vinduer og døre, i møbelvirksomheder, lave køkkener eller noget helt fjerde. Mange tager også til udlandet og prøver det af. Der er også spændende muligheder indenfor videreuddannelse.

En dygtig snedker har en god sans for form, kvalitet og finish. Du skal kunne se projektet for dig og være klar på at kaste dig ud i håndværket.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

I fremtiden drømmer jeg om at blive selvstændig og starte min egen virksomhed med fokus på møbler og specialinventar.

Jeg har altid godt kunne lide at arbejde med træ, men jeg fandt karrierevejen som maskinsnedker rigtig interessant, fordi man får lov til at fordybe sig i materialet og fokusere på detaljer og finish.

— Christian, Maskinsnedker

play Se filmen