Er du til kvalitet, teknik og teamwork?

Som bygningssnedker arbejder du med montering af præfabrikerede vinduer, døre, inventar, gulve og lofter mm. ude hos kunder. Du kan også arbejde på værksteder, hvor du anvender stationære maskiner. Du taler med kunder, planlægger arbejdsopgaver, og arbejder med kvalitetssikring.

Jobbet er meget udadvendt, og du kommer i kontakt med mange mennesker. Du kan arbejde i mindre eller større snedker– og tømrervirksomheder, eller virksomheder der fremstiller bygningsdele. Du kan også blive selvstændig med egen virksomhed.

Læs en bygningssnedkers beskrivelse her: Hvad laver en bygningssnedker?

Se en film om bygningssnedker her: Amalie Maar fra kampagnen “Boss Ladies”

Som bygningssnedker arbejder du både med nybyggeri, renovering og restaurering. Arbejdet kan foregå på værksteder, på fabrik, på byggepladser, i bygninger, og private hjem.

Tidligere udførte bygningssnedkere kun arbejde i træ, men i dag anvendes også andre materialer, som f.eks. kunststoffer og aluminium. Man arbejder normalt efter tegninger, som er udarbejdet af en arkitekt og en bygningskonstruktør.

Bygningssnedkeruddannelsen er et godt udgangspunkt, hvis du senere vil uddanne dig til f.eks. designteknolog, produktionsteknolog, bygningskonstruktør eller energiteknolog.

Med gymnasiale suppleringsfag eller EUX får du blandt andet adgang til en videregående uddannelse som ingeniør, designer eller arkitekt.

Mød lærlingen Mathias

Få et indblik i hverdagen som bygningssnedker

Se portræt