Er du til computer og robotter?

Maskinsnedkeren er håndværkeren, der står bag mange af de produkter, vi omgiver os med i hverdagen. Møbler, køkkener, døre, vinduer, gulve, lofter og meget mere. Som maskinsnedker opstiller du stationære maskiner, og programmerer højteknologiske CNC-maskiner og robotter. Du får kendskab til design og materialer, og du deltager i planlægning, styring og optimering af processen i en produktion.

Du kan få ansættelse i store og små møbelvirksomheder, døre- og vinduesvirksomheder, køkken- og inventarvirksomheder, savværker, snedker- og tømrerværksteder og i plastindustrien. Du kan også blive selvstændig med egen virksomhed.

På uddannelsen lærer du blandt andet at betjene de avancerede maskiner, der bruges til at bearbejde træ til f.eks. møbler, gulve, lofter, paneler, døre og inventar. Mange af maskinerne er efterhånden computerstyrede CNC-maskiner, som du lærer at programmere. Så udover at have forstand på træ, skal maskinsnedkeren også have en god portion teknisk indsigt.

Maskinsnedkeruddannelsen er et godt udgangspunkt, hvis du senere vil uddanne dig til f.eks. designteknolog, automationsteknolog, produktionsteknolog, bygningskonstruktør eller energiteknolog.

Med gymnasiale suppleringsfag eller EUX får du blandt andet adgang til en videregående uddannelse som ingeniør, designer eller arkitekt.

 

Mød lærlingen Christian

Få et indblik i hverdagen som maskinsnedker

Se portræt